Sommarbions filmer fyllde salongen på Borrby bio

Sommarbion i Borrby lockade publik som aldrig förr. Elva av sexton föreställningar var utsålda, vilket kanske inte var så konstigt eftersom bion fått med alla sommarens internationella publiksuccéer på programmet. Barbie, Robert Oppenheimer, Harrison Ford och Tom Cruise lockade till både en och två repriser.

– Det var också väldigt kul att vi även den här sommaren hade så många nya besökare från när och fjärran. Tillsammans svarade de för drygt hälften av de köpta biljetterna, berättar Marie Björs, bioföreningens ordförande.

Inte många stolar tomma
Av bions 120 platser såldes i genomsnitt 105 stolar på sommarens sexton föreställningar. Året innan var i medeltal 80 platser bokade – och det var heller ingen dålig sommar.

De nya biokunderna svarade för 56 procent av biljettköpen och 60 procent av bions intäkter sommaren 2023. Orsaken till avvikelsen är att de nya besökarna i genomsnitt köpte något fler biljetter per tillfälle än de återkommande besökarna gjorde.

Bland de mest sedda i världen
Förklaringen till publiksuccén är ganska enkel, Borrby bio hade fem av de mest sedda filmerna runt om i världen på repertoaren. ”Barbie”, som är sommarens världsetta med nästan 1,4 miljarder dollar inspelade, hade två utsålda föreställningar i Borrby, trean ”Oppenheimer” tre, ”Indiana Jones and the dial of destiny” också tre medan liståttan ”Mission: Impossble – dead reckoning” fyllde salongen en gång.

Två matinéer fanns också på sommarschemat. Både ”Super Mario Bros” (tvåa efter ”Barbie” på Worldwide Box Office-listan för övrigt) och ”Folk och rövare i Kamomilla stad” var båda utsålda. Kamomilla var en repris, den visades första gången på påsklovet och det var fullsatt även då. Skälet var uppenbarligen att många sommargäster tog tillfället i akt att se filmen tillsammans med barn och barnbarn när den visades i juli. Vilket om något visar att Borrby Bio behövs – året om.

Föreningen försöker också hela tiden skapa nya möjligheter inom ramen för sin verksamhet. Inte minst därför att biolokalen är en av få med stor publikkapacitet året runt i området. På bions höstprogram återfinns därför inte ”bara” film utan också musik, konst och en humorshow. Hela det aktuella utbudet finns på startsidan.

Publicerat 2023-09-08

Rulla till toppen