Svensk premiär för “Downton Abbey – en ny era” på sommarbion

Borrby Bio fortsätter traditionen med aktuella premiärer. När sommarprogrammet nu är klart finns den nya Downton Abbey-filmen med och visas på det svenska premiärdatumet.

– Det är alltid kul att kunna visa nya filmer samtidigt som de går upp i storstäderna. Extra festligt är det att vi kan visa nya Downton Abbey på premiärkvällen onsdagen den 13 juli, eftersom det sammanfaller med Borrby baddaredag, säger Annika Westergren i bioföreningen.

Den som inte har möjlighet att se filmen då har en ny chans torsdagen den 21 juli, när ”Downton Abbey – En ny era” visas en andra gång.

Populärt med färska filmer
I en publikundersökning som bioföreningen lät göra i februari visade det sig bland annat nya filmer i direkt anslutning till svenskt premiärdatum stod högt på önskelistan. Bra recensioner fick något färre klick. Fler än hälften av de svarande ville både att filmerna skulle visas i anslutning till den svenska premiären och att de fått bra recensioner.

Nya filmer stod högst på önskelistan när publiken tillfrågades om vad de vill se på Borrby Bio.

Undersökningen gjordes ungefär samtidigt som pandemin var på väg att lugna ner sig och hade också frågor som rörde bions hantering av smittriskerna. Hela undersökningen redovisas i en särskild text längre ner på den här sidan.

Hela sommarprogrammet
När den traditionella sommarbion i Borrby pågår hoppas vi och vår publik slippa nya restriktioner så att salongen kan fyllas på varenda föreställning.

Så här ser programmet för sommarbion i Borrby ut:
30 juni: Jurassic World – Dominion
7 juli: Filmtjuven
13 juli: Downton Abbey – En ny era (svensk premiär)
21 juli: Downton Abbey – En ny era
28 juli: Min sommar i Provence
4 augusti: Last seen alive
11 augusti: Göta kanal 4 – Vinna eller försvinna

Alla föreställningar börjar kl 20:00. Biljetter köps här på bions hemsida.

Ladda ner affischen
Om du vill ha sommarbioaffischen på bilden – exempelvis för att skriva ut och sätta upp den på ett bra ställe – kan du ladda ner den som utskrivbar pdf genom att klicka här »

Sommarbion 2022

Svensk premiär för “Downton Abbey – en ny era” på sommarbion

Borrby Bio fortsätter traditionen med aktuella premiärer. När sommarprogrammet nu är klart finns den nya Downton Abbey-filmen med och visas på det svenska premiärdatumet. - Det är alltid kul att...
enkat_diagram_00

publikundersökning

De två första veckorna i februari 2022 genomförde föreningen en enkätundersökning som riktade sig till alla som köpt biljett till Borrby Bio sedan våren 2021. Enkäten visar dels att pandemin...
Scroll to Top