Bion redovisar IMDB-betyg på filmerna vi visar

Från och med hösten 2022 visar vi IMDB-betyg – om sådant finns tillgängligt – på de filmer som kommer att visas på Borrby Bio. Vi tycker att det kan vara en vägledning för vår publiks filmval, i synnerhet som vi vet att ni uppskattar nya filmer med goda betyg (se mer om vår publikenkät nedan).

IMDB (Internet Movie Database) är världens största internetbaserade filmdatabas. Utöver engelskspråkiga filmer har den också omfattande information och publikomdömen om icke-engelska filmer. IMDB uppger att deras webbplats besöks av drygt 100 miljoner människor varje månad.

IMDB har funnits sedan 1990, först som ett ideellt projekt tekniskt finansierat av donationer. Sedan 1996 drivs det kommersiellt. Bolaget registrerades i Storbritannien under namnet Internet Movie Database Ltd och blev samtidigt reklamfinansierat. 1998 köptes företaget av Amazon.com.

Publiken sätter betyg
När nya filmer premiärvisats sätter databasens registrerade användare betyg på en skala från 1 till 10. Det så kallade IMDB-betyget är ett viktat omdöme baserat på alla användares betyg. En utländsk film kan därför ha blivit betygsatt innan den kommit till Sverige.

På varje filmsida hos IMDB redovisas det samlade betyget för. Dessutom finns länkar till recensioner av professionella filmkritiker, presentationer av skådespelare, statistik, bilder, affischer och länkar till trailers. IMDB finns både på webben (www.imdb.com) och som app till mobiltelefonen.

För närvarande innehåller IMDB:s register mer än 600.000 filmtitlar. En bra funktion är också kalendern, där man kan se vilka premiärdatum som satts för filmer över hela världen och även då i Sverige.

simrishamns_filmstudio_2

Vi hälsar Simrishamns filmstudio åter till Borrby

Simrishamns filmstudio har förlagt sin verksamhet till Borrby Bio även denna säsong. Filmerna visas varannan måndag kl. 19:00 med start den 12 september. För att se filmerna krävs medlemskap i...
Doris Olssons farmor fick det fina pianot som 12-åring 1898 och lånade som vuxen ut det till Borrby Bio mellan 1917 och 1924. Nu är det tillbaka på bion igen.

Pianot tillbaka på Borrby Bio efter 100 år

Stumfilmspianot är tillbaka på Borrby Bio. Dess resa dit är lika fylld av drama som en rafflande film. Och Ingen kan berätta mer om pianots irrfärder än bioföreningens Doris Olsson....
IMDB-startsida

Bion redovisar IMDB-betyg på filmerna vi visar

Från och med hösten 2022 visar vi IMDB-betyg – om sådant finns tillgängligt – på de filmer som kommer att visas på Borrby Bio. Vi tycker att det kan vara...
Scroll to Top