Bion redovisar IMDB-betyg på filmerna vi visar

Från och med hösten 2022 visar vi IMDb-betyg – om sådant finns tillgängligt – på de filmer som kommer att visas på Borrby Bio. Vi tycker att det kan vara en vägledning för vår publiks filmval, i synnerhet som vi genom våra publikundersökningar vet att ni uppskattar nya filmer med goda betyg.

IMDb (Internet Movie Database) är världens största internetbaserade filmdatabas. Utöver engelskspråkiga filmer har den också omfattande information och publikomdömen om icke-engelska filmer. IMDb uppger att deras webbplats besöks av drygt 100 miljoner människor varje månad.

IMDb har funnits sedan 1990, först som ett ideellt projekt tekniskt finansierat av donationer. Sedan 1996 drivs det kommersiellt. Bolaget registrerades i Storbritannien under namnet Internet Movie Database Ltd och blev samtidigt reklamfinansierat. 1998 köptes företaget av Amazon.com.

Publiken sätter betyg
När nya filmer premiärvisats sätter databasens registrerade användare betyg på en skala från 1 till 10. Det så kallade IMDb-betyget är ett viktat omdöme baserat på alla användares betyg. En utländsk film är ofta betygsatt innan den kommit till Sverige.

På varje filmsida hos IMDb redovisas det samlade betyget för filmen. Dessutom finns länkar till recensioner av professionella filmkritiker, presentationer av skådespelare, statistik, bilder, affischer och inte minst länkar till trailers. IMDb finns både på webben (www.imdb.com) och som app till mobiltelefonen.

För närvarande innehåller IMDb:s register fler än 600.000 filmtitlar. En bra funktion är också kalendern, där man kan se vilka premiärdatum som satts för filmer över hela världen och även då i Sverige.

Publicerat 2022-08-09

Boka biljett

Så här köper du biljett på Borrby Biograf

Till föreställningar på Borrby Bio förköper du biljett på bions hemsida. Det går lika bra att beställa från en dator som från en mobiltelefon. För att genomföra beställningen behöver du...
Rulla till toppen